Blogg

Lördag och serien fortsätter 

2018-06-10

Så i lördags var det äntligen dags igen för 3e omgången av Vitsands 2 årserie. De två senaste gångerna har bjudit på sol under lördagen så lyste den allt med sin frånvaro. Men vad gör det. Stallbacken var fylld av transporter på banan joggade det runt hästar och i sommarcafet stod och satt travintresserade och surrade om allt från dagens v75 omgång till hur deras hästar kändes i senaste starten. 

 

 

 

 

Jag tänker att det är här en och annan travdröm startar. Som att vinna Norrbottens stora pris. Eller hur många andra lopp kan locka med 1 miljon i första pris och midnattssol? Som vi hoppas visar sig i år. Men känner jag travmänniskorna här uppe i norr så blir det travfest med sol eller utan sol. Men tyvärr blir det en travfest utan Readly Express men tycker startlistan ser intressant ut iaf. 

1. Sorbet – Daniel Redén
2. Nadal Broline – Ulf Ohlsson
3. Call Me Keeper – Per Linderoth
4. Makethemark – Björn Goop
5. Digital Ink – Robert Bergh
6. Arazi Boko – Jorma Kontio
7. Nappa Scar – Per Lennartsson
8. On Track Piraten – Johnny Takter
9. Dante Boko – Erik Adielsson
10. Propulsion – Örjan Kihlström

Vem tror ni vinner? Efter upploppet Propulsion gjorde på Elitloppet får nog min gissning landa på honom. Även om jag såklart håller en tumme och tå för hemmahoppet Makethemark. Eller fortsätter Italien dominera i Sverige? Oavsett utgång kommer loppet bli spännande att se. 

 

För några år sedan så ansvarade vi på vitsand för försäljningen av hamburgare inne på publikplats. Vi hade grillen perfekt uppställt mittemot mållinjen. Tror vi alla såg framemot att se bra travlopp i en strålande sol den dagen. 

 

Tji fick vi. Tror ingen såg eller hörde en hundradel av travet, vi grillade hamburgare och surrade med en glad publik hela kvällen. Mina fötter svällde upp till storlek Hagrid (för er som sett Harry Potter mellan era körturer) och blåsorna jag fick från skorna gjorde sig påminna resten av sommaren. Tydligen är det inte bra för blodcirkulationen att enbart stå still. Det som dock slog mig då och sår mig ofta när man kuskar runt på banor när det är v75 är PUBLIKEN. 

Vi ska väl inte lägga under stolen att det inte enbart var Loka (det finns andra drickor) som intogs under den här kvällen. Men trots ett större antal överförfriskade människor så var stämningen aldrig annat än trevlig. Inga som slåss, ingen som skriker. Väldigt många som vill kramas och visa deras förlustspel eller vinster. (som blev förlustspel i loppet efter MEN VAD GJORDE DET NÄR DE SATT VINNAREN TILL 87 gånger pengarna?!)  Nej vi inom travvärlden har världens bästa publik. Både på Vistands tvåårsserie och på andra tillställningar. 

Om jag får frågan om jag ska sälja hamburgare igen? Då blir nog svaret nej. 

Den här helgen vill man inte som travfantast i Norrland missa. (Inte om ni bor i söder heller) Trav är bäst på plats. 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)