Blogg

Medlemsmöte på Vitsand 

2018-07-03

Igår samlades ett gäng medlemmar på den fina sommarverandan vi har på Vitsand för ett medlemsmöte, där vi gick igenom vad som har gjorts på Vitsand den senaste tiden men även vad vi vill göra på Vitsand tiden som kommer. Dagen till ära så badade Vitsand och verandan i sol och det blev en trevlig kväll där vi pratade om allt från fotboll till vem som grundade travklubben 1978!  Någon som vet? Jag konstaterar att vi med andra ord firar 40 år som klubb i år. Även om banan inte byggdes förens 1983 om jag förstod det rätt? Det är några år före min tid så ni får rätta mig om jag har fel. 

 

Men vad kom vi fram till under mötets gång. 

För det första så måste vi tacka Totte som pysslar på och städar och håller banan fin. Han har rensat bort gammalt skräp och snyggat upp på anläggningen. (Kan tänka mig att vissa saker hade anor från 1983...) 

 

Vidare har det lagts på mer grus på banan, allt för att den ska bli så bra träningsbanan som möjligt. De som har varit och kört på banan nyligen vittnar om att den är väldigt bra för tillfället. Vilket såklart känns roligt när vi lägger ner så mycket pengar på den. (Och självklart all den tid våra duktiga ”banmästare” lägger ner när de sladdar, harvar och vattnar. Den sköter sig ju inte helt själv) 

 

BYTE AV DAG 

När det kommer till arrangemang så har vi fortfarande några omgångar kvar av IVABs tvååringsserie. (nästa tillfälle redan nu på lördag) Sen ska vi ju självklart anordna bygdetrav där självklart finalen av 2- årserien och även Vitsndsmästaren kommer gå av stapeln. Från början var det tänkt att detta skulle gå av ske lördag den 18/8 . Men då vi gjort lite efterforskning så visar det sig att det är skärgårdsfest den dagen i Piteå och vi hoppas och har ju som mål att så många pitebor (och andra länsbor såklart) vill komma till oss på Vitsand så har vi valt att flytta finalen och bygdetravet till Söndagen den 19/8. 

Provlopp-TRÄNINGSLOPP

Det har under en längre tid varit problem med att provloppen har gått för fort. Vilket kanske leder till att inte alla vill delta i provloppen. Det här problemet har vi försökt komma iordning med under en lång tid, senast har vi provat köra med master, vilket inte har fungerat alls. Igår bestämde vi att vi helt enkelt tar bort provlopp och kommer köra TRÄNINGSLOPP. Det är ju det vi vill kunna få träna hästar i ett jämt tempo och i klunga. Dessa träningslopp kommer gå långsammare tempo. Vi pratade om 32, 28 och 25.  Sen kommer det finnas ETT provlopp där vi kommer köra fri fart hela vägen.  Självklart vill vi höra era tankar om detta, ska vi försöka köra andra distanser? Bestämda tider olika veckor? 

Föreläsningar

Vi kommer under hösten ha minst två föreläsningar för våra medlemmar, den senaste vi hade med Jantien, där hon pratade om travhästens hållbarhet var uppskattad. Då kom det även frågan upp om vi skulle kunna ordan en föreläsning om avel. Nu under mötet fanns även förslag att hovslagare Milton ska hålla en föreläsning. Även en föreläsning om laktat. Detta försöker vi i styrelsen nu lösa med en intressant föreläsare. Övriga förslag mottages gärna! 

 

Avslutningsvis kom vi även fram till att den 12/8 kl 12 kommer det vara en städdag på Vitsand inför Byggdetravet den 19/8.  Där gör vi väl lite som vi alltid gör. Städar, plockar, klipper gräs och ordnar banan. För att avsluta med fika och surr. Förhoppningsvis i solen. 

  

Antal kommentarer: 3

2018-07-04 20:08:08 - Lotta, lotta@lottaskrypin.se , lottaskrypin.se

Hej
Vitsands historia med bilder, historik och så gott som alla resultat från bygdetraven finns förhoppningsvis kvar, brännt på skiva hos någon som efterträtt mig som sekreterare. Allt fanns upplagt på en tidigare version av hemsidan (innan Peter (?) tog över den)

2018-07-05 14:28:40 - Lotta

Såg allt låg kvar under info och provlopp✌️

2018-07-31 05:29:41 - Trav Lars, travlars@gmail.com, travtips.info

Tack för ett perfekt sammandrag av mötet! Det här verkar bli riktigt bra, bara bättre! Lycka till med eran verksamhet!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)