Blogg

Bröderna dominerade 

2018-08-22

Så var dagen förbi, som vi har planerat och ordat för i en mindre evighet känns det som. När jag åkte ut till Vitsand i söndag så var jag lite nervös. För tänk om ingen kommer? Det blir väldigt mycket palt och hamburgare att kasta. Eller tänk om det regnar. Det finns så många yttrefaktorer som kan gå fel och som vi inte kan påverka. Men vi hade tur med både publik och väder. Även om det var starka vindar så sken ju solen. Det var ca 200 besökare på banan under dagen, kanske inte lika många som under glansdagarna men vi är trots detta nöjda med uppslutningen. 

 


 

Dagen började med försök till Vitsandsmästaren. Återigen så påminns jag att det inte är alla stora vinster som är det bästa i travet. Det är när tjejen som kör sin egna ögonsten till vinst framför en V75 vinnare. I andra försöket så fick Linnea Larsson vinna med sin Cool Hall (tränare Lars Marklund), vann gjorde hon framför Raz Mackenzie. 

 


 

I finalen var fick vi nog ändå räkna Raz Mackenzie till favorit, och vist höll han undan för favoritskapet när han tillsammans med Björn Westerberg fick springa först över mållinjen. Jag mötte upp en glad Björn i vinnarcirkeln som glatt utbrast ” HAN HITTAR JU TILL VINNARCIRKELN SJÄLV” glädjen över att vinna ett bygdetravslppp kunde man inte ta miste på, Björn berättar att han aldrig har kört ett lopp tidigare, så att han numera är 100 % som kusk. Släng er i väggen Björn Goop och CO. 

 

bild Ida Kaitila

 

bild Ida Kaitila

 

 

 

 

 

Självklart hade vi en vitsandsmästare även för kallblod, där tre hästar gjorde upp om första priset. Åter igen var det en Westerberg som satt bakom vinnaren, den här gången var det Björns bror Nils som körde Starelv Odin (tränad av Roger Nilsson) även Nisse har mer erfarenhet av att köra lopp än sin bror och bara förra veckan vann ett V86 lopp med sin egntränade häst Jetline så såg han väldigt glad ut när han fick styra in Starelv Odin till seger, trots att han hade en galopp under loppet. Starelvs ständiga följeslagare tillika ägare Anita sa efter loppet att det var det roligaste hon varit med om, i travväg att vinna bygdetrav. 

 

 

bild Ida Kaitila

 

  

bild Ida Kaitila

 

bild Ida Kaitila

 

 

 

 

 

Även om det självklart är otroligt roligt att ha bygdetravet så innebär det ju även slutet av 2 årsserien. Den delen känns kanske lite vemodigt. För om det känns som att sommaren drar igång och får liv där i maj då första omgången av serien körs så känns det lite som att sommaren slutar i och med finalen.  Samtidigt är det ju väldigt roligt att se utvecklingen som dessa småttingar till hästar gör under sommarens gång. Från att springa lite vingligt och kanske avvaktande i början till att faktiskt uppföra sig som riktiga travhästar i slutet av sommaren är underbart att se. 

På kallblodsidan var Hammarns Qrut närmast idealtiden tillsammans med Nils Nyström. Äger gör Cornelia Lindmark. Om jag inte missminner mig är det här Cornelias första unghäst inom travet. Så spännande att få följa med den utvecklingen i framtiden! 

 

På varmblodsidan var det några ivriga kuskar som körde lite för fort och vi fick söka oss till tredje häst i mål för att utse en vinnare. Det var lärlingen  Jenny Engfors styrde Year Hall till seger (tränad av Hanna Oloffson) 

 

bild Ida Kaitila

bild Ida Kaitila

 

 

 

 

 

 

För att avsluta detta inlägg någon gång måste jag ändå skriva om det mest otippade aktiviteten som slog stort under dagen. Det var käpphäst hoppning. Jag fick förklarat för mig att det är grejen ALLA sysslar med på rasterna nuförtiden. Som om det inte var nog så finns det tävlingar i käpphäst aktiviteter. Jag har aldrig känt mig så gammal som när jag hörde om dessa hopptävlingar. Hann inte säga ” när jag var liten, då fick man allt hålla sig till.....”  men det var nära. 

 

 

bild Ida Kaitila

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)